Kleine biografieVeel van haar schilderijen zijn gemaakt met alleen acrylverf; voor een aantal andere is gebruik gemaakt van gemengde techniek: acryl met houtskool in de basisvorm. De schilderijen - veelal in transparanttechniek uitgevoerd - zijn ontstaan uit slechts één enkele, impulsief gezette penseelstreek, vervolgd met ontelbare andere.
Laag over laag, kleur over kleur, niet volgens vooraf bedachte patronen maar puur op gevoel, met een optimaal gebruik van intuïtie en creatief vermogen, wordt de verf uiterst zorgvuldig opgebracht en ontstaan er abstracte werelden waarin de beschouwer soms verrassende vormen ontdekt die tot duidelijke figuratieve associaties kunnen leiden.Margriet Jansen, geboren in Markelo,woonachtig in Apeldoorn, leidt als kind al een avontuurlijk bestaan in de prachtige natuur en rond romantische kastelen in haar woongebied: struiken, kreupelhout, stille vijvers en plekjes waar niemand komt, daar is ze te vinden.
Talloze ontdekkingstochten leveren een schat aan informatie over flora en fauna, en talloze variaties in kleur en vorm scherpen het waarnemings- en voorstellingsvermogen. Dat laatste is van groot belang voor het ontwikkelen van haar fantasie die - reeds in de vroege kinderjaren - zich uit in tekeningen, schilderijen en beelden
.